Lærkeweekend:

I lærkeweekend tager vi ofte ud af huset og oplever ting. Når vi tager på ture, er det vores forventning alle skal med. Ligeledes er der nogle praktiske gøremål i hverdagen som man efter evne forventes at deltage i. Når der laves mad, er der altid et barn der deltager i både madlavning og oprydning. Måltiderne bliver delt op imellem børnene således at alle bidrager til fællesskabet og lærer lidt om at begå sig i et køkken. Der bliver selvfølgelig taget hensyn til hvad den enkelte formår og skal have hjælp til.

Op til hver weekend, sender vi et program ud til familierne hvori der er beskrevet hvornår og hvad vi skal den pågældende weekend. Det er tanken at familierne skal gennemgå dette med børnene, så de er så godt forberedt på hvad weekenden indeholder som muligt.

Når lærkeweekenden begynder og alle er i huset, samler vi børnene og gennemgår programmet, for at være sikre på at alle ved hvad de skal, samt hvad der skal foregå. Her har vi også mulighed for at uddybe, svare på spørgsmål samt forklare eventuelle uforudsete ændringer.

Vores dage struktureres typisk som følger. Vi vækker børnene ca. kl. 08.30. Herefter går de i bad og får morgenmad. Resten af formiddagen forløber med aftaler i huset som f.eks. boldspil i salen, spille brætspil, computer, leg inde og ude m.m. Hvis der er planlagt længere udflugter, køres der umiddelbart efter morgenmad.

Klokken ca. 12 spises der frokost. Efter frokost er der oftest en tur ud af huset der er fælles og hvor alle skal deltage. Dette kan være alt fra forlystelser, museer, svømmehal og meget andet. Når vi kommer hjem fra dagens udflugt, laves der aftaler i huset indtil aftensmaden. Når vi har spist aftensmaden, er der mulighed for at lave aftaler eller deltage i en fællesaktivitet i form af f.eks. gemmelege, fælles film, PlayStation mm. Inden sengetid bliver der serveret en ”aftendrik” hvorefter de yngste af børnene bliver gjort klar til natten. Der er individuelle sengetider afhængig af barnets alder og behov. Mens vi går i seng, tales der om dagen, inden der bliver sagt godnat.

Hver søndag bidrager børnene med hjælp til almindelige praktiske gøremål såsom støvsugning af værelset, og almindelig oprydning efter weekendens aktiviteter.

Aflastning:

Der kan arrangeres aflastnings af kortere eller længer varighed. Disse aflastningsdøgn vil typisk bestå af pasning på hverdage, fra skoleslut til næste dags skolestart. Vi står for transport til og fra skole el.lign.