Lærkeweekend.

Rammer

En Lærkeweekend er fra fredag kl. 14.00 til mandag morgen kl. 8.00

Vi har åbent 26 weekender om året og der er 2 ugers lærkeferie.

De fleste weekender er vi på skolen, i de hertil indrettede værelser og fællesrum. Et par weekender om året kan også foregå i sommerhus eller lignende.

Vores normering er en voksen pr. tre børn.

Den ene Lærkeferie ligger altid i starten af skolernes sommerferie i uge 28, den anden er i uge 7.

Dagligdagen

Vores dagligdag fungerer således at vi vækker børnene ca. kl. 08.30. Herefter går de i bad og får morgenmad. Resten af formiddagen forløber typisk med aftaler i huset, medmindre der er planlagt længere udflugter.

Efter frokost er der oftest en tur ud af huset der er fælles. Dette kan være alt fra forlystelser til museum, svømmehal mm. Efter endt udflugt er der aftaletid indtil aftensmaden. Efter aftensmaden er der igen enten aftaletid eller en fællesaktivitet i form af eksempelvis gemmelege, fælles film, playstation mm. Inden sengetid bliver der serveret en ”aftendrik” hvorefter de yngste af børnene bliver gjort klar til natten. Der er individuelle sengetider afhængig af barnets alder og behov. Under putningen bliver der talt om dagen, inden der bliver sagt godnat.

Forud for hver weekend, sender vi et program ud til familierne hvori der er beskrevet hvornår og hvad vi skal den pågældende weekend. Det er meningen at familierne skal gennemgå dette med børnene, så de er så godt forberedt på hvad weekenden indeholder som muligt. Når lærkeweekenden er begyndt og alle er i huset, samler vi børnene og gennemgår programmet endnu engang, for at være sikre på at alle ved hvad de skal, samt hvad der skal foregå. Her har vi også mulighed for at forklare eventuelle uforudsete ændringer.

I lærkeweekend tager vi ofte ud af huset og oplever ting. Når vi tager på ture er det vores forventning at alle skal med. Ligeledes er der nogle praktiske gøremål i hverdagen som man efter evne forventes at deltage i. Når der laves mad, er der altid et barn der deltager i både madlavning og oprydning. Måltiderne bliver delt op imellem børnene således at alle bidrager til fællesskabet og lærer lidt om at begå sig i et køkken. Der bliver selvfølgelig taget hensyn til hvad den enkelte formår og skal have hjælp til.

Hver søndag bidrager børnene ligeledes med hjælp til almindelige praktiske gøremål såsom støvsugning af værelset, og almindelig oprydning efter weekendens aktiviteter.

Endvidere opfordrer vi eventuelt interesserede til at se nærmere på vores værdisæt, målgruppe og indskrivningsprocedure, samt at rette henvendelse for uddybende forventningsafstemning omkring praktiske spørgsmål.

Derudover vil vi gerne gøre opmærksom på, at der i særlige tilfælde kan arrangeres akutpasning. Dette er dog uden for lærkeweekend regi, og består af pasning på hverdage, fra skoleslut til næste dags skolestart.

Indskrivningsprocedure

Som udgangspunkt arbejdes der ud fra en individuel tilrettelagt indskrivningsprocedure.

Vi har en række formalia vi gerne vil have på plads inden at barnet starter i vores aflastning, hvilke særlige behov har barnet, hvordan barnet passer ind i vores måder at gøre tingene på, afstemning af forventninger og så er det vigtigt at kontraktmæssige forhold skal være faldet på plads inden barnet kommer på besøg på Lærkeskolen eller informeres om muligheden for aflastning.